Het wapen van Amsterdam

Het Wapen van Amsterdam

Amsterdam is een van die Europese stedentrips die makkelijk wordt geboekt bij reizigers die een weekendje weg willen. Het is dan ook een stad waar je snel van gaat houden en waar het heerlijk rondwandelen is. Naast de vele toeristische bezienswaardigheden zal de gastvrije houding van de lokale inwoners een grote indruk maken. 

Leidseplein

Het Leidseplein wordt gezien als het hart van de stad en is tevens de plaats waar de hostel is gelegen. Met een ruim aanbod aan theaters, restaurants en bars is dit hét uitgaansgebied van Amsterdam. Het plein is vaak een plaats waar lokale inwoners en toeristen elkaar ontmoeten. Door de aantrekkingskracht die het uitoefent op straatartiesten is dit een erg levendig plein. 

GrachtengordelHet wapen van Amsterdam

De Leidsestraat, die begint vanaf het plein leidt je dan weer langs de verschillende grachten van Amsterdam’s grachtengordel. De Singelgracht, de Prinsengracht en de Herengracht behoren tot de topattracties van de stad. Niet voor niets wordt Amsterdam wel eens het Venetië van het Noorden genoemd. Langs de kades en woonhuizen gelegen langs de grachten is het aangenaam kuieren, maar de beste manier om dit Werelderfgoed te verkennen is met een boottocht. 

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis, gelegen aan de Prinsengracht 263-267, is een van de hoogtepunten die je zeker niet mag missen. Het voormalige ‘achterhuis’ is tegenwoordig een museum gewordne open voor het publiek en vertelt een stukje geschiedenis. Anne Frank was een Joods meisje die samen met haar familie in dit huis onderdoken voor de Duitse nazi’s. Haar verhaal is legendarisch geworden door haar dagboek waarin ze haar gedachten neerschreef. 

De Dam

Op het vlak van cultuur kom je in Amsterdam zeker niets te kort. Naast het Anne Fran Huis heb je er nog musea zoals het Rijksmuseum, het Rembrandthuis, het Van Goghmuseum of waarom geen tour in de Heineken Experience? Het Madame Tussauds museum is dan weer gelegen op de Dam, een plein in centraal-Amsterdam waar tevens het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk is gelegen. Hierdoor wordt dit beschouwd als het historische hart van de stad.